•  Luni - Vineri 08:00 - 20:00 
  • +40 737 44 55 66 / +40 348 44 55 66

Ecografie generala

Examinarea ecografica reprezinta o metoda neinvaziva si nedureroasa putand fi repetata ori de cate ori este nevoie fara a aduce nici un fel de leziuni corpului uman. Se pot explora cu acest aparat: abdomenul, sarcinile in diferitele ei momente de evolutie, morfologia fetala (inclusiv in modul tridimensional), creierul nou nascutului si sugarului, soldul sugarului, sanul, cordul, tiroida, testiculul, vasele periferice (artere si vene), masele ganglionare.Aparatul permite si examenul doppler transcranian la sugar, al vaselor cerebrale la adult si al vaselor periferice.

ECOGRAFIA ABDOMINALA

Examinarea ecografica a abdomenului poate aduce informatii foarte valoroase in diversele domenii de patologie (hepatice, biliare, renale, pancreas). Numarul mare de sonde cu care aparatul este dotat ofera posibilitatea investigarii transcutanata si a endocavitatilor. Se pot de asemenea explora vezica urinara, uterul si ovarele. Poate evidentia prezenta vaselor abdominale, prezenta lichidelor in cavitatile abdominale.

SARCINA – MORFOLOGIE FETALA SI DOPPLER

Ecografia de sarcina (2D, 3D, 4D, mod M, Doppler spectral si color) a devenit in ultimele decenii un mijloc indispensabil in urmarirea evolutiei sarcinii, detectarea prenatala a eventualelor malformatii, a deficitului de crestere intrauterina etc. Din acest motiv se recomanda investigarea ecografica in dinamica, cu un anumit ritm. In plus, investigatia ecografica mediaza apropierea viitorului nou nascut de familie, acest lucru fiind facilitat si de imaginile sugestive obtinute prin ecografia tridimensionala.

Ecografie ginecologica si obstetricala

Ecografie transvaginala: 2D, Doppler color, spectral power, Doppler 3D,3D+3DXI, Multislice, multiplanar, vocal, 4D.

Ecografie abdominala: 2D, Doppler color, spectral power, Doppler 3D,3D+3DXI, Multislice, multiplanar, vocal, 4D.

Ecografie ginecologica

Ecografie obstetricala trim. I-II pana la 18 saptamani

Ecografie obstetricala trim. II-III dupa 18 saptamani – include morfologie fetala

Monitorizarea ovulatiei: la paciente care au ecografie ginecologica recenta.

Screening ecografic dupa 18 saptamani: la gravide care au efectuata ecografie obstetricala cu morfologie fetala. (Se poate indica pentru monitorizarea cresterii fetale etc.)

Ecografia sanului (2D, Doppler color, tisular) recomandata in exclusivitate in majoritatea cazurilor inainte de 35 de ani si complementar mamografiei dupa aceasta varsta reprezinta o metoda neinvaziva si fiabila in investigarea patologiei specifice glandei mamare.

SISTEMUL VASCULAR (CORD, ABDOMEN, DOPPLER)

Examinarea ecocardiografica face parte practic din examenul cardiologic, aducand informatii extrem de utile pentru diagosticul bolilor cardiace. Este indispensabil in evaluarea bolilor congenitale cardiace. Permite elaborarea unui diagnostic complet in diferitele forme de cardiopatii valvulare, ischemice, si insuficienta cardiaca, precum si urmarirea in timp a evolutiei bolii si a eficacitatii tratamentului. Ecografia vasculara este o explorare de electie in bolile venelor (varice, tromboflebite) si arterelor.

Pregatire prealabila unei ecografii abdominale:
– recomandam sa nu mancati cu cel putin 2-3 ore inainte de examinare,
– consumati lichide negazoase 1-1,5 litri,
– este preferabil sa urinati dupa examinare.Dr. Theodor Lungan
○ medic primar medicina de familie
○ medicina de intreprindere
○ ecografie

Dr. Tutu Nistor
○ medic primar specialist ecografie generala

Dr. Gilda Lita
○ medic primar medicina de familie

Adresa
Str. Negru Voda nr. 3-5
Pitești
Orar

Luni – Vineri 08:00 – 20:00

Contact

Tel : +40 737 44 55 66 
       +40 348 44 55 66
Email: office@dirmedical.ro

Sună acum !!