Chirurgie plastica si estetica

Dr. George Ciolacov
Medic specialist Chirurgie plastica si Chirurgie estetica
Dr. Ardeshir Vahidi
Medic specialist Chirurgie Estetica, Chirurgie Plastica, Microchirurgie reconstructiva

Marirea sanilor

Operatia de marire a sanilor urmareste marirea de volum a acestora prin introducerea unui implant mamar prin care se obtine un volum al sanilor proportional cu dimensiunile corpului, cu inaltimea si greutatea individului. Implanturile mamare exista intr-o varietate de forme si dimensiuni si constau dintr-un invelis de silicon ce contine diverse umpluturi (gel siliconic, ser fiziologic, hidrogel).

Interventia se efectueaza sub anestezie generala si dureaza aproximativ o ora. Incizia poate fi facuta in santul submamar (la unirea dintre san si piept) sau in jurul areolei mamare. Implantul poate fi plasat direct sub glanda mamara sau, cel mai frecvent, sub muschiul pectoral.

Imediat dupa operatie sanul va avea aspect si consistenta normala, nu veti avea bandaj compresiv si nici tuburi de dren ci doar un mic plasture ce acopera incizia. In 95 din o suta de cazuri, pacientele nu au dureri postoperatorii deci nu este nevoie sa fie insotite la externare si se pot intoarce la activitatea socio-profesionala dupa 24 de ore.

Forma si dimensiunea finala si stabila a sanilor se va instala la 1 luna de la operatie cand inflamatia va disparea complet iar implantul va cobori usor. Durata rezultatului obtinut nu poate fi garantata pe viata. Sanul, ca orice alt organ al corpului, sufera modificari odata cu procesul de imbatranire care pot consta in schimbari ale formei si dimensiunilor obtinute postoperator. Protezele sunt garantate pe viata din punct de vedere al integritatii lor.

Micsorarea sanilor

Liftingul facial

Operatia de lifting facial permite repozitionarea intregului complex structural al fetei indepartand excesul de piele si de grasime, ridicand si fixand straturile profunde de muschi si reajustand intreaga piele a fetei si gatului la noul continut.

Nu exista o varsta ideala pentru efectuarea unui lifting facial. Candidatii ideali sunt persoanele (femei sau barbati) a caror fata si gat au inceput "sa se lase", dar a caror piele isi pastreaza inca elasticitatea, iar structura osoasa este puternica si bine definita. Cea mai mare parte a pacientilor au intre 40 - 60 ani.

Operatia se realizeaza sub anestezie generala, dureaza 4 - 6 ore si necesita o internare de 2 zile. Incizia este de obicei discreta, fiind ascunsa in mare parte de par si de pliurile naturale ale pielii. Cel mai frecvent ea porneste de la tample, se prelungeste de-a lungul cartilajului urechii si se pierde posterior in pielea scalpului. Operatia consta in ridicarea, descretirea si tragera pielii in sens invers procesului de imbatranire dar nu imbunatateste piederea de volum a fetei. Dupa interventie in spatele urechii se lasa un tub de dren si se efectueaza un bandaj compresiv in jurul fetei si a capului pentru a diminua edemul postoperator. Pe parcursul interventiei parul nu va fi ras.

Tubul de dren va fi scos dupa 2 zile, iar bandajul dupa 3-5 zile. Cea mai mare parte a firelor de sutura se scot la 5-7 zile, cele din scalp fiind lasate cateva zile in plus. Liftingul facial nu este o operatie dureroasa. La inceput fata va arata straniu, trasaturile vor fi modificate de edemul postoperator, mimica faciala va fi partial impiedicata, iar sensibilitatea pielii va disparea temporar. Nu trebuie sa va ingrijorati, din a treia saptamana, cu putin machiaj si o pieptanatura care sa ascunda cicatricile, va veti putea relua activitatea normala.

Rezultatul obtinut in urma unui lifting facial dureaza toata viata, insa procesul de imbatranire al fetei continua; el nu este nici incetinit si nici accelerat de aceasta interventie. Este incontestabil faptul ca dupa ani de zile veti arata mult mai bine decat daca nu ati fi facut nici o operatie.

Augmentarea de buze

Liposuctia

Lipectomia cunoscuta si ca liposuctie, extractia grasimii - este o tehnica de indepartare a depozitelor de grasime nedorite, din anumite regiuni ale corpului: barbie, git, obraji, partea superioara a bratelor, piept, abdomen, fese, solduri, coapse, genunchi, gambe, glezne. Liposuctia nu este o metoda de scadere in greutate, ci una de indepartare a grasimii, care nu se poate rezolva prin dieta si exercitii fizice.

Cei mai buni candidati pentru liposuctie sint cei cu o greutate relativ normala, dar care au depozite de grasime in diferite regiuni ale corpului. Pacientii trebuie sa fie sanatosi, cu un psihic stabil si realisti in asteptarile lor. Daca aveti o piele ferma si elastica rezultatul va fi un contur mai bun. Pielea care atirna nu se va intinde pe noul dvs. contur al corpului si poate necesita operatii in plus pentru a indeparta excesul de piele. Acest procedeu va lasa cicatrici vizibile. Liposuctia nu se recomanda daca ati avut operatii recente, o circulatie proasta in aria interesata sau daca aveti afectiuni cardiace sau pulmonare. Liposuctia in sine nu imbunatateste aspectul de celulita; chirurgii recomanda alte tehnici pentru a rezolva acest aspect.

Liposuctia de obicei dureaza 1-2 ore, dar timpul poate varia de la o jumatate de ora la citeva ore depinzind de aria ce va fi aspirata. Chirurgul face o mica incizie suficient de mare pentru a permite canulei sa intre. Capatul opus al canulei este atasat la un aspirator ce creeaza o presiune negativa. Chirurgul manipuleaza canula in profunzime la nivelul stratului profund de grasime, sparging grasimea si apoi aspirind-o. Uneori sint necesare incizii suplimentare pentru a indeparta toata grasimea. Daca vi s-a facut anestezie locala veti simti o vibratie si frictiuni in impul operatiei. Puteti simti o senzatie de contractie pe masura ce se apropie de muschi canula. Veti suferi pierderi de lichide in timpul operatiei, fiind crucial sa se inlocuiasca acesta pierderi pentru a nu intra in soc. Veti primi perfuzii si daca este necesar si transfuzia de singe propriu.

Rinoplastie

Marirea penisului

Interventii chirurgicale

la standarde europene

Chirurgie plastica si estetica
Implanturi silicon, liposuctii, lifting facial etc. [ detalii ]
Chirurgie oftalmologica
Implanturi cristalin, salazion, pterigion etc. [ detalii ]
Chirurgie ORLRinoplastie, deviatie de sept etc.
[ detalii ]
Alte interventii chirurgicale
Hernie inghinala, varice membre inferioare etc.
[ detalii ]
.
Spitalul Dr. Irimia Pitesti www.dirmedical.ro © 2007 Made by Mircea Margarit